https://www.hetwaterland.nl/cp/thumb.php?src=cp/uploads/carrousels/20170621_093040(2).jpg&w=1200&q=85
Schoolplein bovenbouw

Ouders

Bereikbaarheid
Het Waterland ligt op loopafstand van het Centraal Station in Leiden. Leerlingen vanuit Leiden en de omliggende dorpen zitten bij ons op school. Met het openbaar vervoer is de school goed te bereiken. Vlakbij de school stoppen bussen. Achter de school zijn betaalde parkeerplaatsen en rondom de school staan voldoende fietsenrekken.

Een goed contact met ouders vinden wij belangrijk
Het is van groot belang dat ouders en school samen de leerling begeleiden. Dit betekent dat wij regelmatig contact met u als ouder/verzorger belangrijk vinden. Drie maal per jaar zijn er oudergesprekken waarin het ontwikkelingspan (OP) van de leerling centraal staat. De ervaring leert dat regelmatig tussentijds overleg noodzakelijk is.
U kunt altijd een afspraak maken met de coach, de coördinator of een van de leden van het begeleidingsteam.
Voor de ouders van de leerlingen die, naar verwachting, binnen een jaar de school verlaten om de stap naar de arbeidsmarkt of vervolgopleiding te maken wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Het stage bureau organiseert deze samen met de verschillende instanties die betrokken zijn bij de voorbereiding, plaatsing en nazorg van de leerling.
 
Communicatie met ouders
In de begeleiding van onze leerlingen vinden wij het geven van informatie aan u als ouders/verzorgers belangrijk. Regelmatig worden ouders en leerlingen geïnformeerd. Op die manier blijft u bij de school betrokken en weet u wat er speelt.
 
Website
Via deze website www.hetwaterland.nl willen wij u een goed beeld geven van de school. Hier kunt u allerlei informatie vinden.