https://www.hetwaterland.nl/cp/thumb.php?src=cp/uploads/carrousels/20170621_093040(2).jpg&w=1200&q=85
Schoolplein bovenbouw

Onze school

Het Waterland is een school voor praktisch voortgezet onderwijs in een kleinschalige setting. Centraal in het leerproces staan de leerlingen, hun ouders/verzorgers en de coach. Bij ons wordt geleerd door te doen. Leerlingen stromen na vier of vijf jaar uit naar arbeid of een vervolgopleiding. 

De school is gevestigd in een eigentijds en modern gebouw aan de Boerhaavelaan in Leiden.
Het Waterland: dé school voor praktijkonderwijs, Pro+ en Entreeopleiding!

Onze school is voor leerlingen die vooral praktisch ingesteld zijn. Wij kijken waar leerlingen goed in zijn en waar ze verder in kunnen groeien. Respect voor elkaar hebben vinden wij heel belangrijk en in de lessen besteden we hier ook veel aandacht aan. Hierdoor is er op Het Waterland een prettige en vriendelijke sfeer waar we oog hebben voor elkaar.

Heb je het advies praktijkonderwijs? Dan is Het Waterland de school voor jou!

 

Pro+ 

Het Waterland biedt ook onderwijs aan leerlingen die op het grensgebied praktijkonderwijs/vmbo presteren. Het doel is om te kijken of leerlingen na het eerste leerjaar kunnen doorstromen naar het vmbo of op Het Waterland blijven en hier mogelijk in het vijfde jaar de Entreeopleiding gaan doen.  

 

Uitstroom naar werk of Entreeopleiding op Het Waterland

Veel leerlingen stromen na vijf jaar onderwijs op Het Waterland succesvol uit naar werk.  Leerlingen kunnen ook óp Het Waterland de Entreeopleiding (niveau 1 MBO) volgen. Dit doet de school in samenwerking met MBO Rijnland. Na dit jaar kunnen leerlingen verder doorleren op het MBO (niveau 2) of uitstromen naar werk. Dit jaar volgen 30 leerlingen de Entreeopleiding op Het Waterland. 

 

Het Waterland biedt leerlingen dus veel mogelijkheden: uitstroom naar werk en/of Entreeopleiding op de eigen school. We kijken wat een leerling kan en stimuleren waar een leerling goed in is.